http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: donderdag, april 26, 2007

donderdag, april 26, 2007

Crash der Titanen

Crash der zogezegde titanen.

Twee Belgische commerciële zenders zonden gisteren een gezamenlijke duo-uitzending dat tegelijk in Vlaanderen en in Wallonië werd uitgezonden, “De Clash der Titanen” uit.

Ik was een goed luisterende en zeer oplettende toehoorder en beoordeel die onderlinge confrontatie van beide Ministers-presidenten als de “De Crash der Titanen”.

Daarbovenop hebben ze zichzelf, alle twee hoor, als eventuele toekomstige Premier van dit land ONMOGELIJK gemaakt.
Geen een van de twee is erin geslaagd over te komen als een STAATSMAN die door beide gemeenschappen in dit land zal geaccepteerd worden. Want beiden hebben dingen gezegd die onherstelbaar zijn en die getuigen van minachting en onverdraagzaamheid ten opzichte van de andere gemeenschap dan die ze momenteel, als Deelregeringsleider vertegenwoordigen.

Di Rupo past niet als Federaal Premier als hij Vlaanderen de kans niet wil ontnemen die het zichzelf gunt. Leterme is een verstoken separatist, en met die eigenschappen, als je eerlijk met jezelf bent tenminste, moet je het deel dat je wilt afstoten niet willen leiden wil je consequent zijn met je eigen ik of met je idealen.

Met andere woorden, in die confrontatie stonden die twee heren als water en vuur tegenover elkaar.

Ze veroorloofden zich spottend te gedragen als ze beiden over de Huidige Premier spraken. Als je hun smoelen zag kon je daarvan aflezen dat er al lang een VOORAKKOORD is waar de huidige Premier niet in voorkomt of hooguit een bijrol krijgt omdat het, in dat geval, niet anders kan.

Enfin, we zullen zien wat de toekomst brengt, maar met die SCHIJN-HEILIGE Tjevensmoel van Leterme, die niet eens DURFDE zeggen of hij nu al dan niet als lijsttrekker zal fungeren bij de verkiezingen van 10 juni aanstaande, zie ik de OUDE CVP van de klootjes kalotters en Djekeskloters
(geloofsverkrachters) weer zo voor me. Walgelijk is het dat achterbakse gedoe met die Leterme. Onvolwassen zelfs, kinderachtig, geen toekomst biedend en zeker geen vertrouwen schenkend aan zij, wij dus, die hunkeren naar orde en regelmaat.

Dat Leterme maar blijft waar hij is, en op zijn stevige staf coalitiepartners blijft rekenen om zijn PLAATSELIJKE beleid in Vlaanderen, onder de beschermende vleugels van bekwame ministers van andere partijen te vervolledigen. Dit LAND is niet gediend met Djesekeskloters (god, eender welke, misbruikende individuen) en andere Tjeven.



En dan De Verkiezingslijsten.

Zoals steeds, en dat binnen de rangen van ALLE partijen mag ik ook nu weer concluderen dat enkelingen de rest van de zwerm partijgekken gebruikt, ja zelfs zal misbruiken om aan de macht te komen of er te blijven.

Geen een verkozen Parlementair van het kleine kaliber heeft immers iets te zeggen, heeft iets in te brengen in dat wat het beleid zou moeten zijn dat ons dient.
De grote frikadellen, in iedere partij een, twee, drie of vier mensen dus, beslissen immers toch wat alle andere vertegenwoordigers des volks mogen doen tijdens hun mandaat. In partijraden, partijbesturen, in fractievergaderingen en op andere lagere vergaderniveaus, worden de marionetten gestuurd en krijgen ze voorgeschoteld wat ze mogen zeggen, als ze al eens hun bek mogen openen, of wat ze gaan doen als…. Of hoe er gestemd zal worden.

De hoeder van de kudde, de opperkoe, de opperstier, de stamvader, bepaald immers hoe de KUIKENS moeten knikken alsof het naapende ezeltjes zijn.

Democratie noemt men dat.

Staatsdemocratie - mond dicht gesnoerde medezeggenschap - vind ik het.
Gun me de vrijheid, geef me rechten al moet ik die rechten consumeren tussen een resem van in overleg bekomen afspraken, maar gun ze me medemenselijk en maak van mij geen genummerd dier dat overal natrekbaar is, dat te volgen is, ook in zijn doen en laten, en dat, indien er ingegrepen wordt, niet behandeld wordt als een – voor het concentratiekamp genummerde te vergassen op zijn laatste zuchten door eigen longen ingezogen lucht moet teren voordat hij, vrij en onbekommerd, mag sterven zonder daartoe gedwongen te worden omdat zijn NUMMER de vervaldag bereikt heeft.

Politici, als het geen échte Staatsmannen of vrouwen zijn, vertegenwoordigen niet het volk. Politici BEKNOTTEN het volk in hun doen en laten en DAAR moeten we iets aan veranderen.

Verder willen we met zen allen met rust gelaten worden en willen we géén politieke spelletjes zien waarvan wij de bedoelingen al lang kennen, maar er het nut niet van inzien.