http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: dinsdag, april 12, 2005

dinsdag, april 12, 2005

Hollanders laten hun (rotte) tanden zien.

Hagenaars willen kort geding voor aanhouding Bush(12/04 20:07)

Uit: "DE MORGEN" on line 12.04.2005


Een groep Hagenaars heeft een kort geding aangespannen tegen de staat om Bush te laten oppakken zodra hij voet op Nederlandse bodem zet. De Amerikaanse president brengt begin mei een bezoek aan Nederland. De eisers willen dat de staatsman wordt aangehouden wegens "talrijke grove schendingen van de Conventies van Genève".

Onder de groep eisers zijn het Haags Vredes Platform, de Haagse Stadspartij en een aantal Hagenaars op persoonlijke titel. Ook een aantal personen en organisaties die zich inzetten tegen onder meer de oorlogen die Bush heeft gevoerd en Guantanamo Bay, het Amerikaanse cellencomplex op Cuba, spannen het kort geding aan. Op 29 april buigt de rechtbank in Den Haag zich over hun verzoek.

Eigen reactie: destijds verloor België in een gelijkaardige situatie alle politieke aanzien in de wereld, de Hollanders lopen dus achter...

Én... gaan "de Hollanders" hun eigen soldaten, die in Irak vochten en misschien nog vechten, ook berechten nadat ze terug zijn van hun soldatenplichten-vervulling?

Bij deze wil ik geenszins een oordeel vellen of positie innemen over oorlogen. In principe ben ik tegen elke vorm van geweld op mensen én op dieren.

Dus zij die in mijn achting willen stijgen raad ik aan om lief te zijn, ook met mij, al ben ik zo gevaarlijk als een wild dier.