http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: vrijdag, juli 08, 2005

vrijdag, juli 08, 2005

Boudewijn Brouckaert...

Ik wil bij deze, en aan de hand van de persteksten die ik kan vinden, een signaal geven aan zij die zich LIBERAAL noemen, maar geen enkele ANDERE visie toestaan binnen mijn liberaal clubje.

Spijtig...., jammer,... doodjammer...


De Morgen on line 8 juli 2005 om 19.54
Trends on line 8 juli 2005 om 20.15
Tijdnet 8 juli 2005 om 19.54

Boudewijn Bouckaert stapt uit VLD-bestuur maar blijft in partij(Belga 19:54)

(Belga) Boudewijn Bouckaert trekt zich terug uit het VLD-partijbestuur, maar blijft nog wel lid van de partij. Dat laat hij vrijdag in een mededeling weten na een "open gesprek" met partijvoorzitter Bart Somers. Deze laatste heeft beslist niet naar de statutaire commissie te stappen.Professor Boudewijn Bouckaert, voorzitter van de liberale denktank Nova Civitas, haalde vorige week in een interview zwaar uit naar de VLD-top en herhaalde zijn pleidooi voor een centrum-rechtse formatie waarin ook het Vlaams Belang plaats moet krijgen. Daarop kondigde partijvoorzitter Somers aan een procedure in te leiden bij de statutaire commissie. Tijdens het gesprek heeft Somers Bouckaert erop gewezen dat het essentieel is dat "de leden van het partijbureau eenstemmig de ingenomen standpunten naar buitenuit moeten verdedigen". Bouckaert erkent dat zijn verklaringen van vorige week "ongelukkig" waren en een negatief effect konden hebben voor de partij. Hij benadrukt dat hij als academicus veel waarde hecht aan "de vrijheid om, ook in mijn politieke hoedanigheid, mijn mening niet alleen binnen maar ook buiten de vergaderingen te uiten. Ik begrijp dat dit niet kan zonder de eendracht van de partij te verzwakken. Daarom heb ik besloten om mij terug te trekkken uit het nationaal partijbestuur van de VLD". Hij blijft wel achter de VLD en haar programma staan. (lan)

...

http://www.liberalismus.at/Img/bouckaert.jpg

...


De Standaard on line 8 juli 2005

Bouckaert uit VLD-bestuur
BRUSSEL - De Gentse academicus Boudewijn Bouckaert stapt uit het partijbestuur van de VLD. Een humoristisch bedoelde tekst op de website van Nova Civitas gaf de doorslag.


Het Belang van Limburg 8 juli 2005

08/07 Boudewijn Bouckaert stapt uit VLD-bestuur maar blijft in partij.

Boudewijn Bouckaert trekt zich terug uit het VLD-partijbestuur, maar blijft nog wel lid van de partij. Dat laat hij vrijdag in een mededeling weten na een "open gesprek" met partijvoorzitter Bart Somers. Deze laatste heeft beslist niet naar de statutaire commissie te stappen.Boudewijn Bouckaert, voorzitter van de liberale denktank Nova Civitas, haalde vorige week in een interview zwaar uit naar de VLD-top en herhaalde zijn pleidooi voor een centrum-rechtse formatie waarin ook het Vlaams Belang plaats moet krijgen. Daarop kondigde partijvoorzitter Somers aan een procedure in te leiden bij de statutaire commissie.Tijdens het gesprek heeft Somers Bouckaert erop gewezen dat het essentieel is dat "de leden van het partijbureau eenstemmig de ingenomen standpunten naar buitenuit moeten verdedigen". Bouckaert erkent dat zijn verklaringen van vorige week "ongelukkig" waren en een negatief effect konden hebben voor de partij.Hij benadrukt dat hij als academicus veel waarde hecht aan "de vrijheid om, ook in mijn politieke hoedanigheid, mijn mening niet alleen binnen maar ook buiten de vergaderingen te uiten. Ik begrijp dat dit niet kan zonder de eendracht van de partij te verzwakken. Daarom heb ik besloten om mij terug te trekkken uit het nationaal partijbestuur van de VLD". Hij blijft wel achter de VLD en haar programma staan.De beslissing van Bouckaert is naar eigen zeggen geenszins ingegeven door de vaststelling dat er binnen de VLD geen ruimte zou zijn voor debat. "Ik betreur ook dat in het huidige klimaat bepaalde uitspraken uit hun context worden getrokken, waardoor mensen binnen de VLD in een verkeerd daglicht worden geplaatst. Dat was en is niet mijn bedoeling", aldus nog Bouckaert.In een reactie bevestigt partijvoorzitter Bart Somers dat hij niet naar de statutaire commissie stapt met de uitspraken van de Gentse professor. "Hij erkent dat hij stommiteiten begaan heeft en ziet zijn fout in. Hij geeft ook toe dat hij de partij schade heeft toegebracht. Voor mij is daarmee de zaak gesloten", aldus Somers.