http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: maandag, juni 06, 2005

maandag, juni 06, 2005

Ook ik wil een rel ontketenen...

DIPLOMATIE & PROTOCOL

Diplomatie en protocol is politieke kontendraaierij, die vergelijkbaar is met de bikinishow van een Miss België verkiezing, het levert hooguit wat punten op, maar de titel verdien je, als je goed ter talen bent, met je lekkere tieten en je knappe kont.

Balkenende vergelijken met Harry Potter, en hem een tegelijk weinig charisma en stijfburgerlijkheid hebbende meeloper noemen, is niet eens een leugen.
Niet enkel de internationale politici zijn die mening toegedaan, zijn land, waar hij Premier is, is het er ook zogoed als unaniem mee eens.

De Hollandse Harry Potter lijkt wel de ideale figuur te zijn om aan Het Hof chef lakei te spelen. De troon onder de weledele billen van Zijne Majesteit de Koningin van “appelsienenland” inschuiven, dát past bij zijn uitstraling, dáár zou hij op zijn plaats zijn.

Nederland, dat Balkende II, na Pim Fortuin en zijn LPF debacle, op de benen zette, beseft zich nu, samen met de rest van de wereld, dat Jan-Peter hen niet dé oplossing brengt waarop ze gehoopt hadden.

Heel Holland spot zich een bult over haar eigen Premier, ze zijn hem, of toch zijn beleid, liever kwijt dan rijk.

De eenvoudige burgers, de doodgewone bevolking, de simpele man en vrouw … allen voelen ze hoe pijn het doet om na een paar regeringen die wild geld verbrast hebben, nu de broeksriem weer aan te moeten trekken.

Verworven rechten weer intrekken, niemand heeft het graag, zeker de getroffenen niet.

Jan-Peter is een slechte leider, hij weet van zichzelf dat hij nooit zal herinnerd worden als een groot staatsman, en DAT doet hem pijn.

Nu tracht hij nog wat medelijden te wekken door jankend op de bevolking in te spelen, en hen te zeggen dat een leider van een bevriende natie hem verweten heeft en dat dit niet hoort.

Straks staan ze er weer, de Hollanders die als een man achter hun poppenkastmarionet aanlopen, jankend van verontwaardigde pijn omdat eindelijk eens iemand het aandurfde hen van hetzelfde laken een broek te maken, en dat zoals zij al eeuwen doen met anderen.

Mocht ik de middelen hebben, en mocht de Hollandse Premier bereikbaar zijn, zou ik hem een doos lolly’s cadeau doen, dan kan hij met zijn pruilmondje genotvol sabbelen op Vlaamse lekkernijen. Dan weet hij ook hoe IK hem zie en kan hij nog eens een internationale rel ontketenen.