http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: dinsdag, april 19, 2005

dinsdag, april 19, 2005

U in de Sixtijnse kapel als... Paus....

Stel u voor, u zit nu in de Sixtijnse kapel Kardinaal te wezen zónder hogere ambities...

U zit daar, u moet daar zitten als u niet ouder bent dan 80, u bent niet ouder dan 80 en u ziet nog redelijk goed, uw darmen werken nog behoorlijk, uw hersens ook nog een beetje, en uw mensenkennis rijkt verder dan het OUDE TESTAMENT.

De andere Kardinalen die wél zin hebben in meer dan dat wat ze nu zijn, die zijn ijverig bezig zichzelf de hemel in te prijzen, ze weten dus nog niet dat ze daar normaliter zonder commentaar toch al in geraken. Tenzij ze verkeerd commentaar geven of verkeerde items aansnijden, maar met twee hersencellen, in iedere wang één, weten ook zij dat ze alleen over dingen mogen spreken die de andere, de stemgerechtigden, zint.

Dus u, die niet titelkandidaat bent, zit daar episcopaal nuttig te wezen. U vult bij tijd en stond zo'n stembiljet in, u zet er dan eens Joop Zoetemelk als naam op, dan eens André Van Duin of Eddy Wally. Na het stemmengetel, net VOOR de zwarte rook dus, hoort u per toeval dat ook deze stemronde NIETS heeft opgeleverd. U zucht, u verveelt zich, u kijkt rond, u zegt niets, u ziet "De schepping van Adam" van Michel Angelo, u ziet die pas geschapen adam met een al flinke pik tussen zijn benen afgebeeld staan... u raakt in de war, u stemt WEER verkeerd.

http://members.lycos.nl/sixtijnsekapel/hpbimg/adam.jpg
Foto: De schepping van Adam

U begrijpt dat door u verstrooide stemgedrag u zichzelf weer verplicht heeft om nog een dag meer in die kapel te resideren.

Uit verveling kijkt u, onopvallend want de andere (bijna) heiligheden mogen uw gluurgedrag niet opmerken, naar de andere blootheden die er te zien zijn, u beseft dat u voor u de kapel betrad feitelijk een doodeenvoudige LEEK was, leek omdat u blijkbaar niet wist hoe mooi naakt kan zijn.

U gluurt naar "Het laatste oordeel", weer veel bloot, u zou er bijna een ochtend-erectie aan overhouden, al plaste u ruimschoots op tijd en is het bijna avond.

http://members.lycos.nl/sixtijnsekapel/hpbimg/laatste%20oordeel.jpg
Foto: Het laatste oordeel.

U besluit om vanaf dan steeds ONGELDIG te stemmen, want u geraakt "in stemming". U wil het nog wat langer doen duren, u wil meer bloot zien, u vraagt de tegenover u zittende collega of hij eens van plaats wil wisselen, hij doet dat, u raakt stilaan in extase, u komt haast klaar...

En nog is er geen Paus... (voor zover dat ik weet toch niet)