http://www.nedstatbasic.net/apply?ref=1&accountname=Lib+Aria Lib Aria: Vijftien jaar al...

dinsdag, februari 13, 2007

Vijftien jaar al...

Vijftien jaar zijn er al voorbij na de vergadering tussen twaalf leden die toen de EEG, nu De Europese Unie, vormden en die door Het Verdrag van Maastricht te ondertekenen onze huidige EURO- munt vorm gaven.

Vijftien jaar is er reeds voorbij na het vastleggen van een gemeenschappelijke munt zonder ook maar enig andere economische orde af te spreken en dat in aanneembare wetteksten te gieten.

Vijftien jaar reeds, en dat destijds onder de gretige leiding van prestatiegerichte Hollanders die zichzelf wilden vereeuwigen in een gedenkwaardig feit, maar nu een van de meest prominente dwarsliggers zijn in de verdere uitbouw van Europa als politieke en staatsrechtelijke structuur.

Vijftien jaar al, dankzij de op sensatie én erkenning beluste Hollanders die TOEN wilden scoren, zitten we nu vastgeketend aan een Europa dat maar deels kan uitvoeren wat het normaliter in zijn geheel zou moeten kunnen realiseren, namelijk een échte Unie zijn die politiek, economisch en militair de evenknie zou kunnen of moeten zijn van andere Wereldmachten zoals daar zijn: Amerika, Rusland, China én Japan.

Nu, terwijl wij Europeanen noch vlees noch vis zijn, en we dus als een kieken zonder kop ronddolen op de WERELDMARKTEN, nu schreeuwt iedereen om oplossingen, maar die komen er niet, want de Hollanders zijn er nog (niet uit).

Een verenigd sociaal Europa is verder af dan ooit, onderlinge concurrentie, als die nog van enig belang zou kunnen zijn omdat Azië en andere ontwikkelingslanden ons de benen onder ons lijf uit snijden door hun concurrentiekracht die ze winnen omdat ze géén sociale, of bijna géén sociale zekerheden bieden aan hun werknemers, nu huilt men hier in West-Europa met de pet op.

Europa, lieve landgenoten, en zeker als we de Vlaamse of Duitsgezinde separatisten hun gang laten gaan, is gedoemd om straatarm te worden. Ik neig dan ook om nogmaals mijn oneliner te herhalen: de zwarten worden wit, en de witten worden zwart, dit in de vorm van: negers worden blank, blanken worden neger. Wij worden arm, zij rijk, het weze hen gegund, hoewel ik van oordeel ben dat we er beter alles zouden aan doen om allemaal een minimum aan rijkdom te mogen hebben of te verwerven, want arm zijn, zeker als het anders kan, is niemand gegund.

5 Comments:

At 11:59 a.m., Anonymous Anoniem said...

Rijk zie ik de armen niet worden, maar als Europa arm wordt, zullen zij daar ook onder lijden.
Volgens mij denkt men te veel in Filosofieen en Theorieen en kijkt men te weinig naar de praktijk. Nu wil men nederland weer straffen voor het 'nee' en die grondwet alsnog invoeren. Alsof de geschiedenis leert dat zoiets zonder problemen dn goed zal gaan...

 
At 11:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Jolie
Voel je nooit persoonlijk aangevallen als ik, onhandig als ik ben, tracht iets te verwoorden waarover ik én anderen over nadenken.

Europa's hulp wordt vaak ingeroepen als bemiddelaar in "ver van ons huis conflicten", vaak, te vaak zelfs, worden wij als Europeanen gebruikt, ja zelfs MISBRUIKT, om de brol van anderen op te ruimen of, indien het al mis gelopen is, mee naar oplossingen te zoeken.

Onze inzet is meestal niet veel meer dan even "loopjongen" spelen voor andere grootmachten, grootmachten waarvan WIJ weten dat ze ook dingen doen die vaak het conflict veroorzaken of toch tenminste verergeren.

In dat opzicht zou het WEL goed zijn als Europa een stevige UNIE zou worden, een grootmacht die spreekt en handeld zoals een volwassen én waardige supernatie.

Uiteraard zijn er waarschijnlijk redenen zat om fragmenten van een goed gepland totaal beleid momenteel kritisch te evalueren en er tegenvoorstellen voor te bedenken zodat er eindelijk een gegronde discussie opgang komt en Europa niet zomaar een gehavende, vleugellamme, halfdode vogel voor de kat blijft.

Jolie, en weer kreeg ik het niet helemaal gezegd zoals ik het graag had willen zeggen of weergeven, en wéér vraag ik je, gun me het dolen tussen de povere wijsheid die ik heb en de gekende onkunde die me eigen is.

Liefs

Ik met een mening waar andere meningen echt wel bij passen, ik in een drang naar oplossingen die we allen samen wel kunnen bedenken.

Lib Kab

 
At 9:15 a.m., Anonymous Anoniem said...

Maar ik vind dat toch wel helder en treffend gezegd: "een gehavende, vleugellamme, halfdode vogel voor de kat" - oh en ik voel me niet aangevallen als je Den'ollanders aanvalt, het is gewoon zo -helaas. 'Maastricht' is als verdrag een soort scheldwoord geworden, geloof ik.
En je hebt helemaal gelijk in de aspecten die je noemt waarop Europa een eenheid zou moeten vormen maar niet is.

 
At 11:50 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, wij zullen arm worden over een paar generaties. Niet omdat "de anderen" te weinig sociale zekerheid hebben en ons dus kapot kunnen concurreren, maar wel omdat wij te veel sociale zekerheid hebben, wat nefast is voor onze arbeidsethos en een hangmatcultuur doet ontstaan.

West-Europeanen zullen misschien de negers van de wereld worden, ik zou eerder zeggen: de Walen van de wereld. Dat laatste legt namelijk beter het verband met de arbeidsethos: Wallonië wordt verlamd door zijn syndicale cultuur en zijn uitkeringscultuur. Maar laten we vooral niet de illusie koesteren dat Vlaanderen op dat vlak een soort tegenpool zou vormen, we zijn in hetzelfde bedje ziek.

 
At 12:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ben het deels met jou eens LVB maar niet helemaal.

Als de sociale zekerheid moet dienen om er Sint Niklaas mee te spelen, als kliëntalistisch breekijzer, dan hoeft het voor mij ook niet.

Anderzijds is de sociale zekerheid juist een middel om de levensstandaard hoog te houden, tja noem het kunstmatig, maar soit.

Mensen mét middelen kopen, zetten om, zorgen voor omzet, en omzet daar leven we allemaal van, ook wij, jij, alle andere zelfstandigen.

Hiermee voel ik me niet verplicht het op te nemen voor de "zuilen" (vakbonden, ziekenfondsen, etc...), ze hebben daar vakbondsleiders en andere figuurtjes zat voor.

En ja, soms vind ik hen veel te ver gaan met hun eisen. Dat kan niet anders dan soms ook verkeerd aflopen, maar, al doende leren ze (hopelijk).

Ik hoop dat vakbonden, net als de Socialisten in het algemeen, eindelijk eens HEDENDAAGS willen MEEDENKEN, zodat bedrijven en ondernemingen zich hier, in ons land, niet altijd bij de keel gegrepen voelen.

 

Een reactie posten

<< Home